diumenge, 29 de juliol de 2012

Homenatge a la literatura infantil en la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres 2012


El prolífic món de la literatura infantil va permetre cobrar vida a vilans com el Capità Garfio, creats per l'escocès James Matthew Barrie, la Reina de Cors de la “Alicia” de Lewis Carroll, la vilana Cruella de Vil de “101 Dálmatas”, de l'anglesa Dodie Smith, o Voldemort, l'enemic fosc del jove mag de la saga Harry Potter.Si al cinema va ser Julie Andrews qui va immortalitzar a Mary Poppins, la "institutriz" del Londres de principis del segle XX que va sortir de la ploma de P. L. Travers, en l'obertura olímpica el personatge es va multiplicar, descendint del cel amb el seu paraigua màgic, a ritme de “Tubullar Bells” de Mike Oldfield.


J.K. Rowling, la creadora d'Harry Potter, va participar com a lectora d'un fragment de “Peter Pa”, unint altres dues icones intergeneracionals de la literatura infantil britànica.
3 comentaris:

 1. Va ser molt maco que a la ceremònia d'inauguració d'uns jocs olímpics estiguès representada una part de la literatura infantil que ha format part de la infantesa de moltes generacions. Va ser una agradable sorpresa.

  ResponElimina
 2. A mi me encantó también y me pareció hermoso cuando aparecieron todas las Mary Poppins bajando del cielo con sus paraguas...
  Cuántos autores, cuántos personajes, cuántas historias maravillosas nos a dado la literatura infantil inglesa, no?

  ResponElimina
 3. Fué el punto que más me agradó de la ceremonia junto al inicio. Dejando atrás la envoltura literaria, en la literatura infantil lo que permanece son elementos mitológicos, el folklore y los héroes.

  ResponElimina