dimarts, 2 de març del 2010

ARGUS, nou catàleg de biblioteques públiques

S'inaugura ARGUS, el nou catàleg del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de biblioteques públiques.Argus dóna servei a 142 biblioteques i unifica 4 catàlegs. També s'augmenta el nombre de documents en préstec i el seu termini.

• El nou catàleg dóna servei a 142 biblioteques públiques i suposa la unificació dels 4 catàlegs preexistents.

• Per primer cop, els 3 catàlegs de les tres biblioteques de titularitat estatal que gestiona el Departament es fusionen amb el de les biblioteques municipals


• S’augmenta el nombre de documents en préstec que una persona podrà demanar i el termini de préstec.


A partir de l’1 de març les persones usuàries de les 142 biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre i sis poblacions de Barcelona, podran accedir als fons documentals d’aquestes biblioteques mitjançant Argus (http://argus.biblioteques.gencat.cat/), el nou catàleg que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació posa a disposició de la ciutadania i d’aquestes biblioteques.

Argus incorpora un potent cercador de darrera generació, similar als cercadors d’Internet com Google o Bing que permet la consulta dels fons documentals d’aquestes biblioteques de forma molt senzilla. Actualment, el catàleg que gestiona el Departament inclou més de 4.285.037 exemplars disponibles (corresponents a més de 726.000 títols).

A partir d’una interfície senzilla, Argus permet la consulta per paraules claus, idees o frases. A partir de la consulta, el sistema presentarà una sèrie de resultats i un seguit de suggeriments de millora de la cerca que ajuden les persones usuàries a localitzar els documents que més s’ajusten a les seves necessitats.


Com principal noveta cal destacar que els fons de les tres biblioteques centrals de les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona que gestiona la Generalitat, podran consultar-se conjuntament amb la resta de fons de les biblioteques municipals incloses al catàleg. D’aquesta manera, es facilita la consulta a la ciutadania i s’enriqueix el catàleg del sistema.




Argus: http://argus.biblioteques.gencat.cat/
Vídeo promocional: http://www.youtube.com/watch?v=1NHz9-33U88