dissabte, 28 de novembre del 2009

L'aranya i jo o com aprendre a veure les coses




L'insecte sempre ha estat present a la literatura i el cos és una gran raó perquè és un àmbit de l'experiència de la propia existència.
Aleshores, qué hi ha de comú entre el cos d'una nena, les fruites, ...i el moviment d'un insecte? El joc, l'imaginari, la curiositat i una aranya com fil conductor. El moviment i les formes de l'exterioritat que informen, al temps que creen, un accés privilegiat a l'experiència del propi cos mitjançant l'identificació  de l'expresivitat del llenguatge i una aranya. Un cop més, la metàfora i l'humor com camí de (re)coneixement. Una veritable experiència fenomenològica de la mà d'un insecte reconegut tant per la seva intel·ligent estratègia com per la seva rara  bellesa. Tot i així n'hi ha un altre equilibri en l'experiència d'aquesta nena: aquest llibre ens mou vivament a tractar la consciència de la mainada com un fenómen possitiu - i no pas com un adult en miniatura. Fruites, aromes, colors aporten la cadència dels sentits per a mostrar-nos la complexa acció mental que transita per una sensorialitat comuna al cos i al seu exterior. Perquè el cos com focalitzador de la percepció sensorial de la realitat circundant i l'emergència dels interrogants de l'èsser humà sobre la seva identitat, hi són aquí. L'aprehensió de les significacions es fa pel cos. Aprendre a veure les coses és assolir un estil de visió, un nou ús del cos propi, és enriquir i reorganitzar la propia corporalitat.  Més enllà de les capacitats lectores, la lectura d'aquest text és un proposta simultània de lectura sensorial del propi cos, d 'autoexpressió corporal. Al cap i a la fi, de poesia.

The spider and me / Fran Alonso; M.G.Vicente  Kalandraka  (Books for dreaming), 2009.-ISBN: 78-84-8464-518-4.-Album.-22 x 22 cm.; 48 page 

Twiter