dimarts, 12 de juny del 2012

Biblioburro: la història ara explicada

Fa temps en aquest blog vam conèixer al Biblioburro...
Avui els presento el seu llibre...
En un poble de Colòmbia viu un senyor que es diu Luis i que estima els llibres. Agafa els seus dos rucs, els càrrega amb els llibres que té a la seva casa i, decidit, comença un viatge carregat de bones intencions i esperances: portarà els llibres a les zones allunyades de Colòmbia, a les muntanyes, allà on els nens i adults no tenen ni un sol llibre que llegir.

Els nens esperen amb alegria a Luis, qui després del seu llarg viatge, els motiva a escollir un llibre i els explica un conte. Què de canvis viuran les famílies dels pobles remots! Luis ho sap, les històries que ell els explica i els comparteix els donarà alegria i camins a la seva imaginació.

El relat de Biblioburro està basat en una història real d'un poble al nord de Colòmbia cridat La Glòria. Allí viu Luis Soriano qui, va començar el seu "biblioburro" amb sol 70 exemplars i després, gràcies a les donacions, va aconseguir els 4.800 exemplars.

Luis és feliç amb la seva labor doncs ell sap que "la gent d'aquí estima les històries. I jo tracte, a mi manera, de mantenir viu aquest esperit".

Escrit i il·lustrat per  Jeanette Winter/ Joventut/Isbn: 9788426138163