dijous, 12 de novembre del 2009

Un ós mandrós


XXVI Premio Destino Infantil Apel.les Mestres. Kif Kif és un ós mandrós que viu molt de temps penjat dels arbres. La seva mare li ha dit alguna cosa important i s’ho ha repetit 100 vegades. Però ell no aconsegueix recordar-ho. Què será allò que la mare li ha dit 100 vegades? L’autora tracta amb tendresa i humor la gran quantitat de demandes, ordres, límits i instruccions que els pares donen diariament als seus fills i que, a vegades, els hi deixen ben marejats.

¡Te lo he dicho 100 veces! / G.Kesselman/C.Ramuci.- Planeta Infantil,  2007. T'ho he dit 100 cops!    Barcelona Destino cop. 2006
El meu fill s’ho va passar d’allò de més  bé sentint aquesta historia d’en Kif Kif.
Reia molt.

A les biblioteques de Girona: Accedir-hi
Es tracta d’un llibre il.lustrat que considero interesant. Una passetjada per un carrer molt vell. Els nens veuran com ha canviat i ha passat de ser un camp de caçadors recol.lectors nòmades a ser una aldea, desprès un poble i finalment una ciutat. En algunes èpoques la gent que hi vivía ha gaudit de pau i prosperitat. En d’altres, s’han hagut d’enfrontar a guerres , malalties i pobresa. Alguns edificis han sobreviscut, altres s’han reconstruït una i altra vegada.


Un llibre amb molts detalls, per observar i trobar jugant el que ens proposen.



Un carrer al llarg del temps/ Anna Millard ; Il.lustració: Steve Noon.- Editorial: Blume. 2002
ISBN 84-95939-07-X  Idiomes: català/castellà

Refredat? Prova amb una píndola literària

Prova amb La Patufeta. H. C. Andersen ("Tommelise" 1835)

100 per llegir! 50 per als petits! Projecte de Biblioteca escolar Puntedu

Puntedu és un programa  d'innovació educativa amb activitats dissenyades i organitzades per l’ACALI dirigides al foment de la lectura . En concret, la minibiblioteca de préstec (MB) conté  llibres adreçats a nens i nenes d’Educació Infantil i Primària.
L’ACALI i el Departament d’Educació col·laboren per fer arribar a diferents CRP aquestes maletes i posar-les a disposició dels centres educatius d’infantil i primària de la seva zona.

MINIBIBLIOTECA.Valoracions infants de 3 a 8 anys

Què es necessita per a ser un bon lector?

Us presenten el video realitzat a l'escola Mare de Déu del Remi d'Alcover. Una proposta amb la qual  ens identifiquem. Felicitats !