dissabte, 17 de març de 2012

Cleòpatra

Volia proposar-vos un llibre de divulgació infantil que vaig descobrir fa poc amb Selene. És genial, interessantíssim i està explicat als infants d'una manera molt original. Els explica la història de Cleòpatra des d'una perspectiva diferent i és des del diari d'una serventa de 10 anys anomenada NefretUna proposta interessantíssima perquè els nens aprenguin una mica d'història de l'antic Egipte d'una manera molt original. Tot i que sembla ser està descatalogat, I si ho poden aconseguir per l'escola si us plau facin-ho, els hi recomano, o a la biblioteca, us agradarà molt!

1.
Geras A, Robertson MP. Cleopatra. Barcelona: Molino : RBA Libros; 2007.

Jim Botón

El meu fill i jo hem acabat la lectura de "Jim Bottom i Lucas el Maquinista", d'en Michael Ende (1929-1995) i voliam recomendar-ho a tothom.  Els de la meva generació vam conèixer a en Michael Ende a través de la película "La Història Interminable", que ens va portar a llegir-nos no només aquest llibre sino també un altre del mateix autor , "Momo", que va esdevenir un clàssic de la literatura per a adolescents, amb la seva recerca del temps i la identitat.
Jo no coneixia però els llibres que l'Ende va escriure per nens una mica més petits. El mon de Lummerland i les aventures d'en Jim, en Lucas i la Emma en els seus viatges, ens han obert un nou univers. Un mon on l'amistat està per sobre de les arrels i les diferències i on fins i tot un gegant terrible pot ser només una apariència que amagui un homenot solitari.
Hem descobert que fins i tot pels problemes de convivència pot haver-hi sol.lucions imaginatives (encara que es tracti de lligar tota una illa amb una corda i esperar a que sortin les arrels) i que al final el més important és crèixer junts i acompanyar-nos en el viatge.
Ens ha agradat tant el llibre que ens hem quedat amb ganes de més i ja estem llegint "Jim Boton y los trece salvajes", que hem agafat a la biblioteca. No us ho perdeu!