diumenge, 3 d’octubre del 2010

El perill d'una sola història / Chimamanda Adichi

Les nostres vides i les nostres cultures, estan fetes de moltes històries interrelacionades. La novel·lista Chimamanda Adichie explica com va trobar la seva autèntica veu cultural  i n'adverteix que si només escoltem una història sobre una persona o un país, correm el risc de caure en una greu  incomprensió.No són bons temps per a la diversitat. Tot i que no ho sembli la diversitat està demonitzada.




Gràcies Andrea, per l'aportació.

2 comentaris:

  1. M'ha fascinat aquest vídeo. No coneixia a aquesta escriptora (algú sap si hi ha algun llibre seu traduït?) però és una comunicadora fantàstica. M'ha agradat especialment que defuig del discurs maniqueo i és capaç de veure la seva pròpia tendència a construir-se una història única de la realitat.
    Afagiria que moltes vegades tenim també una única narració de nosaltres mateixos i de la nostra vida; una narració que ens limita i ens posiciona per exemple com a víctimes o com a incapaços. De nosaltres depen contar i contar-nos les nostres altres històries...

    ResponElimina
  2. Aquest discurs expresa com el discurs hegemónic de la societat ( opinió, mass-media,literatura, ciència,etc.) poden forjar un única visió del món que, més que per fals (no sempre és així) és perillós per parcial. Podríem aplicar aquest discurs al nostre entorn ?
    En castellà:
    Algo alrededor de tu cuello (Mondadori)
    Medio Sol Amarillo (Mondadori)
    La flor púrpura (DeBolsillo)

    ResponElimina