dilluns, 1 de març de 2010

Reach Out and Read

Pediatrics - revista d'alt factor d'impacte científic en el món de la medicina-  ha publicat darrerament un article sobre l'experiència dels primers 20 anys del programa Reach Out and Read (ROR) Aquest programa recull els excellents resultats d'un  capavanter programa de promoció de la lectura que s`està desenvolupant als EUA.

L'originalitat d'aquesta idea cau en que són els pediatres els responsables de dur a terme, a les seves consultes, el projecte.

ROR és una organització sense ànim de lucre que promou l'alfabetització escolar primerenca en  les consultes de pediatria a escala nacional per donar llibres nous a nens i consell als pares sobre la importància de llegir. Aixó permet desenvolupar una relació única entre pares i facultatius per desenvolupar habilitats de lectura primerenques en nens,  tot començant als 6 mesos d'edat. Els membres de les 3.8 milions de famílies que han rotat anualment per ROR llegeixen junts més sovint  i els seus nens entren a la guarderia amb vocabularis més rics i amb habilitats lingüístiques més consistents.


Promoting Early Literacy in Pediatric Practice: Twenty Years of Reach Out and Read

Zuckerman Pediatrics.2009; 124: 1660-1665. Resum
Carol Cohen Weitzman, Lisa Roy, Theodore Walls, and Ricarda Tomlin


More Evidence for Reach Out and Read: A Home-Based Study
Pediatrics, May 2004; 113: 1248 - 1253.
 
Alan L. Mendelsohn, Leora N. Mogilner, Benard P. Dreyer, Joel A. Forman, Stacey C. Weinstein, Monica Broderick, Karyn J. Cheng, Tamara Magloire, Taska Moore, and Camille Napier
The Impact of a Clinic-Based Literacy Intervention on Language Development in Inner-City Preschool Children
Pediatrics, Jan 2001; 107: 130 - 134.

1 comentari:

  1. A Galiza al 2006 van començar a posar en marxa un programa semblant, amb llibres infantils a la sala d'espera i a la consulta dels pediatres dels CAPs i implicació dels metges i les infermeres en la lectura amb els nens i les seves famílies. Llàstima que també això s'hagi acabat amb el canvi de govern...

    ResponElimina